Posted by : Unknown 14 Δεκ 2015


Δείγμα Μαθηματικών Β' Γυμνασίου.
Στα Μαθηματικά της Β΄ Γυμνασίου οι μαθητές εξοικειώνονται με έννοιες τις οποίες συναντούν για πρώτη φορά. Στην Άλγεβρα μαθαίνουν τις ρίζες, τους άρρητους αριθμούς, τις ανισώσεις, τις συναρτήσεις αλλά και τις εξισώσεις. Στη Γεωμετρία οι μαθητές μαθαίνουν το Πυθαγόρειο Θεώρημα,  τριγωνομετρία, τα εμβαδά των σχημάτων καθώς και  στοιχεία των γεωμετρικών στερεών.
Επειδή η Β Γυμνασίου είναι κομβική τάξη για τα Μαθηματικά, έχουμε συγκεντρώσει συνοπτικές θεωρίες και παραδείγματα από όλη την ύλη  των προηγούμενων τάξεων, δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στην ύλη που θα χρειαστούν από την Α΄ Γυμνασίου (επαναληπτικός οδηγός).
Σε κάθε κεφάλαιο διδάσκουμε τη θεωρία με τα απαραίτητα παραδείγματα για να μπορεί να γίνει κατανοητό το πώς από τη θεωρία περνάμε στην πράξη. Με πολύ απλό τρόπο τα παιδιά εξοικειώνονται με την έννοια της μεθοδολογίας και μαθαίνουν να δρουν μεθοδικά και όχι απλά να εφαρμόζουν μαθηματικούς τύπους.
Σε κάθε κεφάλαιο πέρα από τις ασκήσεις και δραστηριότητες του βιβλίου υπάρχουν δεκάδες εξωσχολικές ασκήσεις και προβλήματα κατηγοριοποιημένα, έτσι ώστε ο κάθε μαθητής να εμβαθύνει στην ύλη που θεωρεί ότι υστερεί.
Για περισσότερες πληροφορίες:
http://www.schoolnet.gr/

- Copyright © Schoolnet - Skyblue - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -